Toneelvereniging Steeds Beter

Binnen de toneelvereniging Steeds Beter is een groepje actief dat speciaal voor ouderen komische eenakters brengt. Vaak zorgt een accordeonist daarbij voor livemuziek.

Wij voeren onze eenakters graag ook voor u op!
Als u belangstelling heeft en/of meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Anneke Iseger, telefoon 030-2205351, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwe voorstelling seniorentoneel!

'Spreken is zilver.....' (duur: 45 tot 50 minuten) 

De nieuwe eenakter van Anneke Iseger heeft de titel ‘Spreken is zilver….’ gekregen. De anders zo spraakzame Kees gedraagt zich merkwaardig: het lijkt wel of hij opeens zijn tong heeft verloren. Zijn vrienden begrijpen er niets van en verzinnen van alles om hem weer aan het praten te krijgen, ook al werden ze altijd horensdol van zijn geklets. Wat is er in ’s hemelsnaam met Kees aan de hand?

De spelers van deze komische eenakter zijn Els Verzuu, Bert Blankensteijn, Warner Belger en Anneke Iseger. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Karien Verhagen (accordeon).


De overige seniorenstukken:

'Liefde is blind' (duur: ruim 30 minuten)
Deze door Anneke Iseger geschreven komische eenakter gaat over Gijs en Truus, twee oudere mensen die beiden alleen zijn. Truus poetst bij Gijs en is heimelijk verliefd op hem, maar ja, hij ziet haar niet staan. Via een contactadvertentie komen ze op een andere manier met elkaar in contact en kan er alsnog iets moois opbloeien. Deze eenakter wordt gespeeld door bert Blankensteijn en Anneke Iseger. Accordeonist Cees Pouw verzorgt de muzikale omlijsting.

'De paden op, de lanen in' (duur: circa een uur)
Deze komische voorstelling wordt gespeeld door Els Verzuu, Anneke Iseger, Warner Belger en Bert Blankensteijn. Pieter en Andries zijn samen aan het wandelen. Andries is een geoefend loper, Pieter loopt voor het eerst. Ze ontmoeten de zussen Cobie en Hanna. Als een van de dames haar enkel verzwikt, helpen de beide heren en ontstaat er een mooie band tussen de vier. Van wandelen komt niet veel meer, mede doordat Pieter voor de zekerheid een fles rode wijn heeft meegenomen. De voorstelling is door Anneke Iseger geschreven en wordt afgewisseld met enkele liedjes.

 ‘High tea en nieuwe haring’ (duur: circa 50 minuten)
Deze eenakter van Anneke Iseger speelt zich af in het begin van de twintigste eeuw. De twee vriendinnen Willemijn en Sophia zitten in de tuin thee te drinken, als Sophia bekent dat zij een heer op bezoek krijgt: na vijftien jaar weduwe te zijn geweest, is zij het zat om in een stil huis thuis te komen. De heer die zich even later aandient, blijkt echter geheel niet van haar stand te zijn en houdt er bovendien vreemde liefhebberijen op na. En dan komt er ook nog een vreemde vriend van haar overleden man op bezoek, een vriend van wie Willemijn nogal gecharmeerd is. Hoe dit afloopt, is te zien in dit humoristische stuk.

Ook dit toneelstuk wordt gedurende scènewisselingen muzikaal opgeluisterd door accordeonist Cees Pouw. Het stuk wordt gebracht door vier leden van toneelvereniging Steeds Beter: Els Verzuu, Anneke Iseger, Bert Blankensteijn en Warner Belger.

‘Vader schaamt zich’ (duur: circa 30 minuten)
Deze eenakter wordt gespeeld door Anneke Iseger en Bert Blankensteijn. Hannes is 79 jaar geworden, maar erg vrolijk is hij niet. Zijn enig kind, dochter Josephine, heeft zich volledig op haar carrière gestort. Geen man en al helemáál geen kleinkinderen. Geen wonder, vindt Hannes, want ze ziet er niet uit. Saai, met rokken tot over haar knie en een knotje in het haar. Dan gooit Pien zijn hele leven ondersteboven. Voor depressiviteit heeft hij geen tijd meer! Integendeel, hij moet actie ondernemen, en snel ook, want hij schaamt zich vreselijk. Ook dit is weer een vrolijk, humoristisch stuk, dat al verschillende keren met succes is opgevoerd. 

Dit stuk is eveneens geschreven door Anneke Iseger en wordt gedurende de scènewisselingen muzikaal opgeluisterd door accordeonist Cees Pouw.