Eenakterfestival Baarn

  We hebben het ‘m weer gelapt! Toneelvereniging Steeds Beter heeft zaterdagavond 23 januari 2016 de eerste prijs van het jaarlijkse Eenakterfestival in Baarn gewonnen. Acht toneelverenigingen uit de wijde omtrek namen vrijdag- en zaterdagavond deel aan dit festival, dat plaatsvond in theater De Speeldoos.

Een vakjury met onder anderen stemacteur Sander van der Poel en acteur Louis van Beek, beoordeelde de prestaties. Steeds Beter bracht de eenakter Een Bloedstollend Slot, geschreven door Anneke Iseger en gespeeld door Marijke de Wilde, Anke van Doleweerd, Anneke Iseger, Cindy Donselaar en Diederick Vollenga. Regisseur was Frits Blankensteijn.

 

Vanaf het allereerste begin hadden de spelers, mede door de vondsten van de regisseur, de lachers op hun hand en kregen ze diverse open doekjes. ‘’Een feest om naar te kijken,’’ zo oordeelde de jury, ‘’met een goede timing, goede mimiek, een heldere structuur en veel speelplezier. Alle lof voor de auteur: het is erg knap geschreven.’’ Zowel het publiek als de jury werd op een gegeven moment op het verkeerde been gezet, waardoor er een schok door de zaal ging. ‘’Heel verrassend. En het werd al snel duidelijk dat dit erbij hoorde. Kortom, dit stuk kwam als geheel als beste naar voren: het is een eenakter die professioneel geschreven én gespeeld is!’’  

Recensie: REGIO TV DE BILT

Volgens de Vierklank

Wisselprijs ‘Het Speeldoosje’ Traditiegetrouw werden er drie prijzen verdeeld; die voor ‘Beste acteerprestatie’, ‘Beste regie’ en ‘Beste voorstelling’. De jury bepaalde wie de zogeheten ‘Speeldoosjes’ kregen en welke winnende vereniging met de wisseltrofee naar huis ging.

speeldoosje

Eenakterfestival Karakter in Baarn