• De paden op, de lanen in

  • Blind Date

  • Een Bloedstollend Slot

 

Voor een uitverkochte theaterzaal van Het Lichtruim speelde onze toneelvereniging op zaterdag 14 mei 2016 drie eenakters. Deze eenakters worden gewoonlijk alleen op festivals gespeeld, maar door er meerdere te spelen kon een avondvullend programma worden gebracht.

 

blind-date

 

Het is in 2016 zeventig jaar geleden dat onze toneelvereniging werd opgericht onder de naam: Wij hopen op Steeds Beter. Destijds waren er zeven toneelverenigingen in De Bilt. Steeds Beter, zoals de naam later werd, is als enige overgebleven. De avond begon met ‘De paden op, de lanen in’. De eenakter is geschreven door Anneke Iseger die er ook een rol in speelt. Andries en Pieter (Warner Belger en Bert Blankensteijn) maken een wandeltocht in Drenthe en ontmoeten daar de zusters Coby en Hanna (Anneke Iseger en Els Verzu). Als een van de dames haar enkel verzwikt komt er van wandelen niets meer en ontstaan allerlei komische situaties. Begeleid door accordeonist Cees Pauw werden ook liedjes gezongen. Frits Blankensteijn regisseerde het stuk.

De verrassende eenakter Blind Date werd gespeeld door Adrie Zwanenberg, Hans Frederiks en Anke van Doleweerd. Erica Vorderhake schreef het stuk en deed de regie. Met de derde eenakter won Steeds Beter afgelopen januari het jaarlijkse Eenakterfestival in Baarn. Het stuk ‘Een Bloedstollend Slot’ werd geschreven door Anneke Iseger en onder regie van Frits Blankensteijn gespeeld door Marijke de Wilde, Anke van Doleweerd, Anneke Iseger, Cindy Donselaar en Diederick Vollenga. Na de geslaagde optredens was er een daverend applaus.

Bron: De Vierklank - Groenekan

drie-eenakters-2016

De cast van het in mei 2016 uitgevoerde eenakter ‘de paden op, de lanen in’.

 

Onze vereniging zoekt nog steeds enthousiaste personen die het leuk vinden om onder de regie van een ervaren regisseur regelmatig een rol in te studeren en op de planken te brengen.