Mutsen

 

Onze vereniging voerde in de theaterzaal van Het Lichtruim op 8, 9 en 10 november 2019 het stuk Mutsen op. De toneelkomedie is geschreven door Christa Warmerdam en wordt geregisseerd door Henri Nap.

 

Zes zussen die elkaar ontmoeten in een vakantiehuisje. Zes verschillende karakters met hun eigen sores en eigenaardigheden. Allemaal hebben ze een verborgen geheim waar liever niet over gesproken wordt.
Dit leidt tot botsingen, maar ook tot komische situaties. Ze hebben allen het een en ander meegemaakt. Mannen zijn gekomen en gegaan, kinderen opgevoed en carrières afgebouwd.
Toch hebben alle zussen één ding gemeen: het verleden.

Vooraankondiging: Biltsche Courant.

 

cast-mutsen

De cast van het in maart uitgevoerde toneelstuk ‘Mutsen’.

 

Onze vereniging zoekt nog steeds enthousiaste personen die het leuk vinden om onder de regie van een ervaren regisseur regelmatig een rol in te studeren en op de planken te brengen.

Mutsen in Het Lichtruim

Mutsen is een komedie over vrouwen van deze tijd met herkenbare dialogen. Het gaat over zes zussen die elkaar ontmoeten in een vakantiehuisje. Ze hebben verschillende karakters en hun eigen problemen, maar ook geheimen waar ze liever niet over praten. Daardoor ontstaan spanningen en botsingen, maar ook komische situaties. Ze hebben allemaal al het een en ander meegemaakt. Mannen kwamen en gingen, kinderen werden geboren en opgevoed en carrières afgebouwd. Ondanks de verschillen hebben de zes zussen wel het verleden gemeen.

Regisseur Henri Nap woont in Eemnes en regisseert al sinds 1985 toneelgezelschappen in plaatsen in de regio zoals Huizen en Kortenhoef. Met Steeds Beter werkt hij regelmatig. ‘Ook met eenakters waarmee we diverse prijzen hebben gewonnen.’ Het stuk Mutsen heeft hij zelf aan Steeds Beter voorgesteld. ‘Ik heb het hier een daar wat ingekort, maar natuurlijk wel met respect voor de auteur van het script.’

Bron: Vierklank- Groenekan