Onze toneelvereniging bracht op 16, 17 en 18 november 2018 in de theaterzaal van Het Lichtruim het blijspel ‘Een gekkenhuis in het ziekenhuis’.

Een blijspel geschreven door Wilma Renes-Leertouwer. De regie was in handen van Erica Hoogendoorn-Vorderhake.
Als u bij de voorstelling was (de zaal was driemaal op een haar na uitverkocht!) heeft u kunnen zien dat zaal 13 niet bepaald ideaal was voor een ziekenhuispatiënt. Vanwege een grootschalige verbouwing werd een beschimmelde opslagruimte ‘omgetoverd’ tot een reguliere ziekenhuiszaal. Alsof dat al niet genoeg was, stelde ook het personeelstekort het geduld van zowel patiënten als verplegend personeel danig op de proef.
Wij, de spelers, hebben met veel plezier dit vrolijke toneelstuk voor het Biltse publiek opgevoerd. En te horen aan het veelvuldige gelach uit de zaal, heeft u het ook een leuke voorstelling gevonden!

Chaotische ziekenhuiszaal decor van blijspel

De patiënten in zaal 13 zorgen voor de nodige hilariteit. Mevrouw Cohen is geen lastige patiënt, maar meneer Kuypers wel en is verdacht veel met de telefoon bezig. Bovendien kan hij zijn handen maar moeilijk thuis houden wat af en toe leidt tot me-too situaties. Mevrouw Visser is lief, maar erg doof wat voor veel verwarring zorgt. De patiënten willen allemaal graag een plekje bij het raam en bedden worden verschillende malen omgewisseld. Dokter Bouwer doet regelmatig de ronde over zaal 13 en stelt diagnoses die patiënten in verwarring brengen. Al met al worden de patiënten niet heel veel beter van het verblijf in deze chaos. De ontmaskering van dokter Bouwer en de undercover actie van meneer Kuypers zorgen aan het eind voor een verrassing.

Bron: De Vierklank - Groenekan

ziekenhuis-gekkenhuis
gekkenhuis-in-het-ziekenhuis

De cast van het in november 2018 uitgevoerde toneelstuk ‘Gekkenhuis in het ziekenhuis‘.

Onze voorstellingen zijn te zien in het “Theater Het Lichtruim”. 

Klik op het logo voor de agenda en meer informatie.

theater lichtruim